Vandringer i Paris Pilegrimens Paris

Paris er kjent for sin skjønnhet, for sine store og vakre boulevarder, for, ja jeg vet ikke hva.

Paris er en by som kan oppleves og ses på så uendelig mange måter, og for oss som lærer å bli glad i denne byen er den så mangefasettert at det tar år å virkelig lære byen å kjenne.

Unknown.jpeg

Sacre Coeur (Hellige Hjerte) og Notre Dame (Vår Frue)

 

 

For egen del tok det lang tid å bli glad i byen, jeg måtte liksom komme på innsiden for å oppdage den.

Langt bort fra de store og kjente boulevardene, langt bort fra turistløypene. Fra innsiden åpnet et annet Paris seg for meg, et Paris med skjulte skatter. I årenes løp har jeg forsøkt å formilde dette Paris til andre.

 

 

images-1.jpeg

Pilegrimsvandringer skjer ikke bare langs landeveien på landsbygda, images.jpegvårt pilegrimsmål kan også ligge i en by, det er bare å lete. Paris og Frankrike har lenge hatt et for meg det ufortjente ryktet at landet og byen er fullstendig sekularisert og helt avkristnet.
La det være sagt; hele vesten er sekularisert, dessverre, men Frankrike er mindre sekularisert enn det protestantiske Norge, og en vandring omkring i Paris´kirker viser dette.
Begge de store kirkene, Notre Dame (Vår Frue) og Sacre Coeur (Hellige Hjerte) er store og kjente pilegrimsmål, og folk strømmer til, både turister og pilegrimer. La oss heller ikke dømme, bare Gud kjenner menneskenes hjerter, turisten med kart og kamera på magen kan søke Gud like mye som en annen.

Midt i Paris sentrum, i det fasjonable 7 arrondissement, ligger et kapell hvor pilegrimer fra fjern og nær strømmer til: Chapelle Notre Dame de la Medaille Miraculeuse».

Du kan lese mer om området her på min blogg under kapitlet 7 Arrondissement.

I dette kapellet skal Jomfru Maria ha vist seg for en ung novise i klosteret, og raskt etterpå på stedet et kjent pilegrimsmål.

Médailles-5-604x270.png

40 Rue du Bac chapellenotredamedelamedaillemiraculeuse.com

Dette kan man lese på hjemmesiden deres: «The Chapel of Our Lady of the Miraculous Medal is an important place of prayer and pilgrimage that draws believers from all over the world who wish to prayerfully reflect and ask the Virgin Mary’s protection.»

På You Tube finnes også videoer om søker på «Chapelle Medaille Miraculeuse»

Det er rørende se alle mennesker som søker til dette stedet, mennesker av alle raser, unge som gamle kommer hit for å be om Jomfruens hjelp.

Nei, Paris er så uendelig mer enn turistens Paris, Kom og se!

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s