Vandringer i Paris, 16 Arrondissement, omkring Trocadero

Vi vandrer fra Seinens venstre bredd og over på den høyre, over til 16 Arr, en av de ganske så fornemme bydelene i Paris. Det gjør seg med en adresse her, om man beveger seg i slike kretser. Men, som alltid, man skal ikke generalisere – her er også mer «vanlige» boligområder. På mange måter tenker jeg at 16 Arr er «flanørens» Paris.

Unknown.jpeg

Her finnes flere museer, mange severdigheter, men også hyggelige boligområder og ikke minst, parkområder – det er en grønn bydel. I denne bydelen ligger det enormst store parkområdet «Bois de Boulogne»- Bolougneskogen.  Ved Trocadero ligger også «Jardins de Trocadero» med en fantastisk utsikt over til Eiffeltårnet.

Unknown-1.jpeg

Utsikt mot Eiffeltårnet fra Trocadero- platået, Seinen ligger mellom men synes ikke på bildet. 

 

Turistene strømmer til dette området, det er den reneste magnet. De vil se Trocadero, Musée des Hommes  museedelhomme.fr, Musée de la Marine musee-marine.fr som begge ligger på dette området.

Vi skal vandre opp mot Etoile-plassen, Triumfbuen, og en hyggelig vei kan være Avenue Raymund Poincaré om man ikke velger å spasere langs fornemme Avenue Kleber.

Velger vi Avenue Raymund Poincaré, havner vi på Place Victor Hugo etter noen få kvartaler, her finner vi et levende område med butikker, marked (enkelte dager). Det er en rund plass, ordnet omtrent som plassen som ligger rundt Triumfbuen, bare i lite format. Vi er heller ikke langt derfra, enten man velger den ene aller andre veien.3488791494.jpgI et av kvartalene ved Place Victor Hugo (mellom Rue Copernic, Avenue Victor Hugo, rue Lauriston og Rue Paul Valery) ligger Paris´ vannreservoar.
er så heldig at jeg har fått se det fra taket i en av husene i Rue Copernic, det var en opplevelse.

Det finnes også her, som overalt i Paris mange kirker og et noen klostre. Jeg nevner noen få av kirkene. Menighetskirken ved Place Victor Hugo er Saint Honoré d`Eylau, 66 bis Avenue Raymond Poincaré,  paroisse-saint-honore.com Her feires messen tre ganger daglig på ukedager, 8h00, 12h15 og 18h45, og på søndager 8h30,   9h30 , 10h30 (krypt),  11h00 og  18h30. Innenfor menighetens grenser ligger Klosteret til Les Petites soeurs De Bethléhem (de små Betlehemssøstrene) 2 Rue Mesnil,  bethleem.org. Søstrene tilhører en nokså ny klosterorden (grunnlagt 1952), knyttet til karteuserordenen. De lever som eremitter – men har altså dette klosteret midt i byen. De feirer Messe hver dag kl 09, og Vesper kl 18. Liturgien er spesiell og meget vakker. Notre Dame de l`Assomption 90 Rue de l’Assomption,  ndassomptionpassy.com Her feires det Laudes hver dag kl 08h30, messe på hverdager kl 09h00 og  18h30. Søndager 09h00, 11h00  12h15 og  19h00. De har også sakramentstilbedelse hver fredag fra 08h til 18h30. Det finnes også et Benediktinerkloster i bydelen: Abbaye Sainte Marie, 3, rue de la Source. De har ikke nettsted, så jeg finner ikke tidene for messe og tidebønner. Det finnes også flere små klostre omkring i bydelen.

Så er  det kanskje på tide å tenke på en liten matbit. Vi er som nevnt i et noe fornemt strøk, noe prisene vil avspeile, men jeg skal prøve å finne gode steder med fornuftige priser.

  • Sole Mio, Italiensk restaurant med god mat og  fornuftige priser, 77 Rue Boissière,00 33 1 45 00 71 34. De har ikke nettsted. Jeg har selv spist her noen ganger og har alltid vært fornøyd.
  • La Coïncidence, 15 Rue Mesnil,  lacoincidence.com  00 33 1 47 55 96 44. Prismessig i øvre del av middels. De har godt renommé og gode anmeldelser.
  • Les Ambassades, 16 Rue Copernic,  00 33 1 47 27 52 75. Restauranten gir et noe anonymt inntrykk, men de har gode anmeldelser, de har ikke nettsted.
  • Le vieux Crapaud, 16 Rue Lauriston, 00 33 1 73 75 70 10. Fransk Tradisjons og bondekost. Meget gode tilbakemeldinger på nettet, men heller ikke her har de nettsted.
  • Bustronome, 2 Avenue Kléber,  bustronome.com 00 33 9 54 44 45 55.Originalt konsept, man spiser i en buss og blir fraktet omkring i Paris. Prisen, 65 Euros for middag og 1 t 45 med omvisning er ikke avskrekkende.

God vandring og Bon Apétit

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s