Vandringer i Paris 15 Arrondissement, langs Rue de Vaugirard

I dag skal vi vandre langs en eneste gate, Rue de Vaugirard, Paris` lengste gate, 4360 meter lang. Den går i realiteten gjennom to arrondissementer, 15 og 6, men siden en stor del av den går gjennom 15 Arr, synes jeg den har sin plass her.

Vaugirad.png

Gaten har mange interessante ting å oppdage, om hvem vet, kanskje tar vi en tur inn i noen smågater. Vi starter ved Paris` kommunegrense: Kommunene som ligger langs, eller i realiteten rundt Paris, ligger langs det man kaller «La petite ceinture», «det lille beltet». Startpunktet vårt er Porte de Versailles, noe som forteller oss at dette er veien mot Versailles fra Paris. Her ligger Paris Expo og Parc des Exposition hvor det arrangeres store utstillinger mer eller mindre hele tiden. Selv har jeg flere ganger vært både på Bokmesse og på Landbruksmesse.

Unknown.jpeg   Gaten er det jeg vil kalle en helt klassisk parisisk gate, og de fleste byggene, med få unntak, har stått her i mer enn hundre år. Jeg anbefaler en tur den snaue halve milen, en fin måte å få sett et typisk, men ikke så veldig «turistbefengt» Parismiljø.

 

Når vi vandrer inn i 6 Arr, like ved Sorbonne, kommer vi forbi et nummer 8 hvor Knut Hamsun bodde og arbeidet fra 1893 – 95.

images.jpeg

Plakett på huset hvor Knut Hamsun  

 

Fra hans brevveksling bl.a med sin forlegger i København og hans venninne Bolette Larsen, vet vi at dette var viktige år for Hamsun.

 

 

 

 

Kirker er det også mange av, som vanlig er, og jeg nevner her bare noen få: Eglise Saint-Antoine de Padoue: 52 Boulevard Lefebvre,  cef.fr Her feires det messe hver dag kl 18.30, søndager kl 11. Paroisse Saint Lambert, 2 Rue Gerbert,  st-lambert.fr Messetidene er på hverdager kl 8h30 og 19h og på Søndager 9h, 11h og 18h30. I området ligger også to store dominikanske klostre, hhv i nr 310 og nr 105. Her holder en gruppe apostoliske søstre til, Dominicaines de la Présentation:  www.dompresentation.org

Det er ikke vanskelig å finne spisesteder her, jeg nevner her noen ganske få langs vår rute

  •   L´Un, 1 Rue Lefebvre,  leunbistrot.fr  +33 1 42 50 82 16. Dette stedet ramlet jeg over ved en tilfeldighet, utmerket mat og veldig autentisk miljø. Bistroen er anbefalt av Michelin, men prisene er helt akseptable: Formule 24 €, Menu 35 € – Carte 37/49 €
  • Via del Gusto, 344 Rue de Vaugirard,  viadelgusto.fr +33 1 48 28 39 36. Som navnet sier, er dette en italiensk restaurant med svært gode tilbakemeldinger på nettet.
  • Le Toucan, 226 Rue de Vaugirard,  brasserie-letoucan.fr +33 1 45 66 42 96. Få ting er mer parisisk enn å spise på et Brasserie, og dette får gode tilbakemeldinger. På et brasserie finner man vanligvis ikke noe tilbud om formule/fast meny, og prisene er helt greie.
  • Le Borromée, 224 Rue de Vaugirard,  leborromee.fr +33 1 47 34 20 45. Igjen et klassisk sted, en bistro. De har meget godt renommée og prisene er faktisk ganske lave:To retters 15.50€, Treretters  19.50€
  • Baribal, 186 Rue de Vaugirard,  +33 1 47 34 15 32. En helt autentisk Bistro, og etter tilbakemeldingene å dømme er maten svært god, og interiøret kjedelig. De har ikke nettsted, men får god omtale på flere nettsteder.
  •   L´Authentique, 167 Rue de Vaugirard,  lauthentique.fr  +33 1 42 19 07 43. Som navnet sier, er dette en helt klassisk parisisk restaurant. Også dette stedet har mange gode omtaler.

 

God vandring, vi fortsetter i 15 Arr i neste kapitel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s