Vandringer i Paris, 11 arrondissement, Place de la République og Rue Amelot

Fra 10 Arr vandrer vi litt sørøstover mot Place de la République, som har har fått mye oppmerksomhet i det siste, plassen har vært samlingsted for demonstrasjoner og manifestasjoner i forbindelse med attentatene i Paris i 2015. De siste ukene (april 2016), har det også vært utendørs konserter her.

data=RfCSdfNZ0LFPrHSm0ublXdzhdrDFhtmHhN1u-gM,kKTnr4e9tihuiVH_tYWWxUVs0rRQAVc3E04K-fDVeGVb1l9IEhTngqAXVnsSPJtGKTDwuAiq3CxxbeoN9YZm4N0_PBK-xADBKCUW2W8bAWR2CzKN8IRldaKJyY_6wTeNZxE4SKwqDf0_IXzSqfmS41k3ZsKl34Ysv0vZoR0WkHuTTGbRDy7KU1I6M99XxFf-4fpUWm4HH_Ph7w.png

 

10 Arrondissement  er et morsomt og levende strøk, og man er her for en stor del et stykke unna de aller verste turistløypene.

 

 

Det er mange hyggelige gater å følge omkring i denne bydelen, og fra Opera Bastille og oppover i Boulevard Richard Lenoir er det også market flere dager i uken. I dag følger vi Rue Amelot sørover, en smal, koselig gate som går nokså parallellt med den store Boulevarden Filles du Calvaire/Beaumarchais. På veien nedover Rue Amelot, nærmere bestemt i nr 110, Unknown.jpegvi Cirque d´Hiver, – «Vintersirkuset» cirqueduhiver.com    Det ble bygget i 1852 og het først Cirque Napoleon, men da det senere ble kjøpt av familien Bouglione ble navnet endret til «Cirque d’Hiver Bouglione». Det spilles forestillinger (ikke bare sirkusforestillinger) her gjennom hele året.

 

På vandringen nedover kan man legge merke til, og spasere i, de små, smale gatene: «Passages», som f.eks Passage Saint Sébastien og Passage Saint Pierre Amelot. Her er det ikke biltrafikk, vareleveranser unntatt. Anbefales, dette er et litt annerledes Paris.

Unknown-1.jpeg

Et par glimt fra Passage Saint Sébastien 

Unknown.jpeg

 

Hvordan er så kirkelivet i denne bydelen? Selv om vi nå befinner oss noe utenfor den aller innerste bykjernen hvor de store og kjente kirkebyggene ligger, er det oppmuntrende å se hvor rikt kirkelivet er også her. Jeg nevner i dag et eksempel fra denne bydelen:  Eglise Saint-Ambroise, 2 Rue Saint-Ambroise,  saint-ambroise.com. Her feires det messe tre ganger daglig på hverdager: 07.30, 12.05 og 19.00, på søndager 09, 11 og 18.30.

Så er det vel på tide å finne noe å bite i? Det ligger mange spisesteder i alle tenkelige prisklasser og kategorier, jeg håndplukker noe få av dem:

  • Restaurant Au Passage, 1bis Passage Saint-Sébastien,  restaurant-aupassage.fr+ 33 1 43 55 07 52. De har bare åpent om kvelden, men prisene er sympatiske
  • Qui plume la lune, 50 Rue Amelot,  quiplumelalune.fr + 33 1 48 07 45 48. På nettstedet sitt presenterer de maten sin som «fransk med japansk aksent», det høres jo interessant ut. Prisene er høye, og det er faste menyer, men sikkert verd et forsøk om lommeboken tillater det.
  • Les Niçois, 7 Rue Lacharrière,  lesnicois.com + 33 9 84 16 55 03. Som navnet røper, er dette mat fra området rundt Nice. God mat til svært sympatiske priser; f.eks 14 euros for to retter til lunsj
  • Monsieur, 80 Boulevard Richard Lenoir,  restaurantmonsieur.com + 33 1 48 06 74 85. Klassisk, fransk kjøkken. Har gode anbefalinger, men nettsiden fungerer ikke så godt.
  • Le Villaret, 13 Rue Ternaux, 75011 Paris + 33 1 43 57 89 76. Stedet har ikke nettsted, men dette er en Michelin-anbefalt restaurant; Michelin «BiB Gourmand», som vil si at det er god kvalitet og gode priser, de er slett ikke avskrekkende: for faste menyer, e ligger mellom 20-32 Euros i følge Michelins nettsted.  

 

God vandring, vi skal vandre videre i 11 …

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s