Vandringer i Paris, mer om 9 arrondissement

Vi fortsetter vår vandring i 9 Arr, en fascinerende bydel, her er det mye å se. Vi vandrer på de store Boulevardene mot Rue du Faubourg Montmartre, som man skjønner av navnet går denne gaten opp mot Montmartre-strøket (18 Arr)

images.jpeg  Vi er nå kommet i den mer østlige delen av denne bydelen, og strøket får noen andre særpreg. Vandrer vi oppover, kommer vi inn i et jødisk område, som på ingen måte er så kjent og heller ikke så stort som Marais, men kanskje vel så autentisk. Også her ligger det flere synagoger, men de kan være vanskelige å oppdage.

Ved en slags tilfeldighet, om slike fins,  oppdaget jeg en gang et jødisk spisested, Chez Jonathan,24 Rue du Faubourg Montmartre. Dette er nesten som et utvidet gatekjøkken å betrakte, men maten er god og helt hjemmelaget. Jeg har vært der et par-tre ganger, og har sannsynligvis hver gang vært eneste ikke-jøde. Absolutt verd å forsøke.

Unknown.jpeg

Chez Jonathan ligger litt «gjemt» mellom en Kebab-sjappe og en utleiebutikk for karnevalsutstyr.

Det ligger også andre slike småsteder i denne gaten og i Rue Cadet og Rue Richer like ved, og det lønner seg å ta sjansen på å prøve noe slikt en gang i mellom .

 

En annen nokså godt bevart hemmelighet for turister, er  «Les passages couvert«, en spasertur gjennom disse, er en opplevelse, og bildet under lyver ikke!  Man kan gå inn fra Rue du Faubourg Montmartre og så vandre helt ned til Jardin Royal.    passage_panoramas_credit_unguideaparis_stephaniecollardeau1-1030x772.jpg

Jeg har allerede tidligere nevnt to kirker i 9 Arr, men vil nå konsentrere meg om en som kanskje ikke er så kjent for mange, den var det iallefall ikke for meg: Eglise Saint-Eugène Sainte-Cécile, 4 Rue du Conservatoire, saint-eugene.net/. Dette er en meget aktiv menighet, og de feirer opptil flere messer pr dag, hverdag som søndag. De feirer også hver dag en messe etter den ekstraordinære ritus (såkalt Tridentinermesse). Liturgien er vakker her, og kirken er stappfull. Selv har jeg bare vært i den ekstraordinære, men messen som ble feiret like før, var like full.

Spisesteder er det i mengder her, man trenger ikke gå mange metrene for å finne flere alternativer.

  • Restaurant au Jardin, 47 Rue Richer,  restoaujardin.fr  +33 1 48 24 77 50. Fransk bistromat – godt omdømme
  • Encore, 43 Rue Richer,  encore-restaurant.fr + 33 1 72 60 97 72. Berømt og meget anerkjent restaurant i den litt øvre prisklasse. Tre-retters meny til 30 Euros ved lunsjtid (Midi)
  • Chéri Charlot, 33 Rue Richer,  chericharlot.com + 33 9 80 41 78 27. Vinbar, med enkle retter til ganske så sympatiske priser.
  • Chez David Perez,  7 Rue de Montyon,  chez-david.com + 33 1 40 22 61 05. Kosher Couscous-restaurant med kjempegode omtaler.
  • Chez Max et Nico, 6 Rue de Trévise,  chezmaxetnico.com + 33 1 42 46 62 23. Igjen en meget anerkjent restaurant, men som ikke ligger altfor høyt i pris. Alt er basert på faste «fix» menyer To retter  = 25€ / Tre retter = 28€ / Alt inklusive:  Champagne eller  Apéritif  Tre Retter + 2 glass vin = 39 €.

God vandring

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s