Vandringer i Paris, 4 Arrondissement, Hotel de Ville og området omkring

Vi beveger oss inn på «fastlandet» igjen, og går mot Hotel de Ville, Paris`rådhus.

datarfcsdfnz0lfprhsm0ublxdzhdrdfhtmhhn1u-gm4d27rhhpf7esahq5lqk7hlsyqywr4q4_1v1wfpia3qpxehbmowvy4l09pml_vimxnsa4zpgrn1ut91s72jmqqg1itkrr3cn8iwqsfvlayw9odv0tzujpuewauavbdbvivxkmulqkzbgk2.png

Paris rådhus, Hotel de Ville er et vakkert svært vakkert bygg i ny-rennesansestil, konstruert i tiden 1874 -1882. Før den tid la det et bygg i tre på samme adresse, men dette brant i 1871

Unknown.jpeg

  • det nåværende Rådhus.slik det fremstår i dag

220px-The_Hötel_de_Ville_after_the_Commune.jpg det gamle bygget etter brannen i 1871.

Byens administrasjon har ligget her siden 1367.

Vi befinner oss fremdeles i det jeg kalte selve «turist-indrefileten» av Paris, her bør man ha mer enn et lite øyeblikk til rådighet. I Rue Rivoli, som går fra Tuilerie-parken, langs Louvre, og nesten frem til Bastille, slik vi har sett i de tidligere kapitlene. Rue Rivoli er antageligvis den viktigste handlegaten i Paris, i det minste i følge turistguidene. Her ligger BHV – Bazar de l´Hotel de Ville, som har alt hva man kan ønske seg. BHV ble startet i 1856, i samme periode som mange av de store og kjente Magasinene åpnet (Printemps, Lafayette, Samaritaine). For egen del foretrekker jeg BHV fremfor mange av de andre.

bhv1.jpg    – en flott plakat fra «gamle dager»

Jeg har tidligere nevnt kirker i området; Notre Dame, selvsagt, St Gervais og Saint Germain  d`Auxerois (1 Arr)

Like ved Hotel de Ville, ligger også Theatre de la Ville  dette er byens eget teater, som Oslo Nye Teater. Rett over gaten ligger Chatelet-teateret, som for en stor del er et musikkteater:

Spisestedene er mange i området, og det er mange gode adresser her, tross at vi er midt i turiststrømmen. Jeg minner først og fremst om en restaurant jeg nevnte i kapitlet om matskikker:

  • Le Coupe Gorge: 2 Rue de la Coutellerie, 75004 Paris, lecoupegorge.com/
    Tel :+33 1 48 04 79 24
  • Le Pavé:7 Rue des Lombards, 75004 Paris,www.lepave.fr/ Tel :+33 1 44 54 07 20
  • Le Sarah Bernhard (ligger i samme bygg som Theatre de la Ville) : 2 Place du Châtelet, 75004 Paris  (har ikke eget nettsted) +33 1 42 72 00 71
  • Bistrot Marguerite: 1 Place de l’Hôtel de Ville, 75004 Paris (har ikke eget nettsted) +33 1 42 72 00 04

Kanskje man skulle spise asiatisk? Dette er kanskje nesten helligbrøde når man er i matlandet Frankrike, men siden mange (- med meg) setter pris på dette, har jeg lyst å formidle den adressen som skal være godkjent av kineserne selv. Kjøkkenet skal være autentisk Sechuan-kjøkken (sterkere enn vanlig kinesisk mat) og maten er meget god.

I neste kapitel skal vi vandre inn i 5 arrondissement, Quartier Latin – Latinerkvarteret, det er så stor turisttetthet der at jeg nesten er fristet til å droppe denne delen av Paris, men det er interessante ting å finne her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s