Vandringer i Paris, 2 Arrondissement

Vi vandrer videre, i dag er turen kommet til 2 Arr.image_679.gif

Vi beveger oss rett nordover fra området omkring Saint Eustache, krysser Rue Etienne Marcel og kommer inn i et nytt område med gågater. Her er det mye å se, mye å oppleve.

Også her er det kirker, og jeg har lyst å spesielt nevne: Notre Dame de Victoires, Place des Petits Pères, 75002 Paris: notredamedesvictoires.com. Kirken er et viktig og anerkjent pilegrimssted, og liturgien, ivaretatt av Les Benedictines de Montmartre,  er nydelig. Her feires messen kl 12.15 og 19 på hverdager, og kl 14.45 på torsdager, lørdager kl 11. Søndager feires messen kl 11 og 18. Det synges også tidebønner der: Laudes 07.30 (08.30 på søndager), Vesper kl 18, (kl 17 lørdag og søndag). De har også sakramentstilbedelse hver dag fra 14-18 (17 lørdager og søndager) Stedet er absolutt verd et besøk.

Unknown-1.jpeg

Dette er  et spennende område, og det er utrolig mye spennende å se, det blir vanskelig å velge. For egen del har jeg en forkjærlighet for Passasjene og Galleriene, og like ved kirken ligger Gallerie Vivienne: 6-8 Rue Vivienne, 75002 Paris: galerie-vivienne.com. Anbefales!

Skulle man ønske å finne seg en matbit, er det også her en masse å velge i, det er vanskelig å gjøre et lite utvalg.

Ønsker man en kaffe og en deilig kake – kanskje en ettremiddagsstund, finnes det en gammeldags kafé like over gaten for kirken Le Moulin de la Vierge (Jomfru Marias Kvern):10 Place des Petits Pères, 75002 Paris: lemoulindelavierge.com

Steder for lunsj og aftens finnes i hopetall, her er noen utvalgte:

Fra 2 Arr kan man bevege seg mot 9 eller 10 Arr, i 9 ligger Opera Garnier, den kommer jeg til siden. Børsen ligger her i 2 Arr, og i området rundt er det ofte marked.

Et svært egnet område til rusleturer.

Den beste måten å oppleve Paris på, er til fots!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s