Vandringer i Paris, 1 arrondissement

1 Arrondissement

carte-plan-du-er-arrondissement-de-paris.gif

– ligger innerst i den sneglen som disse 20 Arrondissementene danner. Innenfor denne bydelen ligger Louvre, her ligger også den vakre Tuilerieparken. Her kan man flanere langs Seinens bredd, man kan gå opp til Concordeplassen, mulighetene er mange. Kirker er det også her, og i de fleste vil det feires messe omkring lunsjtid, det er praktisk for franskmenn, som ofte har lang lunsjpause.

Kirken Saint-Germain l´Auxerrois ligger like ved Louvre, og har et aktivt menighetsliv, som man kan se f.eks her. Det feires hverdagsmesse hver dag, unntatt mandag kl 12.15. Ellers kan man se noe av programmet deres her:

Alle søndager 18h15 : Gregoriansk Vesper, før messen kl 19

9h45 (messe St Pie V)  11h30, 13h messe 19h messe grégorienne
Kanskje ikke det enkleste sted å finne rimelige steder å spise, til det er det for mange turister, men de finnes, som f.eks:

Når man er i 1 Arr, kommer man ikke unna strøket omkring Les Halles – hallene, hvor det for lenge siden var et stort marked, derav navnet. Det er mange gågater her, og mange koselige spisesteder. Et lurt tips, om man ikke kjenner stedet, er å se om de har anbefalinger fra Reiseguider: Tripadviser, Pudlo, .. og selvsagt Michelin, om man stiler høyt. Anbefalinger fra slike betyr at man får valuta for pengene.

images-1.jpeg

I dette strøket ligger også den imponerende kirken Saint Eustache, bygget i 1532, det stod tidligere en annen kirke der (XIII årh). Også her er det et levende menighetsliv, og messen feires to ganger pr dag på hverdager:  12.30 og 18, på søndager : 9.30,  11 og  18. Kirkens orgel er meget berømt.

Kanskje skulle man finne et sted å spise lunsj?

  • Like ved kirken ligger «Au Pied de Cochon» – canadisk bistro, som har godt rykte: 6 Rue Coquillière, 75001 Paris: pieddecochon.com
  • I nabohuset ligger Les Relais d`Alsace, med spesialiteter derfra:16 Rue Coquillière, 75001 Paris: relaisdalsace-leshalles.com

Det er mye å velge, og ser man etter anbefalinger i vinduet/inngangsdør, skulle det være lett å velge. Et annet råd: se på klientellet! Litt eldre, fransk klientell borger for kvalitet, det samme gjør en full restaurant.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s