Du må ikke tåle så inderlig vel…

«Du må ikke tåle så inderlig vel den uret som ikke rammer deg selv», skrev Arnulf Øverland i et av sine mest kjente dikt.
Nei, vi skal ikke tåle urett, hverken mot oss selv eller andre, aller minst mot andre.

Ingen er vel ukjent med registreringssaken i OKB (Oslo katolske bispedømme), og utviklingen som skjer der.
At det som har skjedd, selve metoden, er svært tvilsom, ja, til og med ulovlig, er det dessverre ingen tvil om, her må man komme til bunns. Straffes den som straffes må!

Hva som ikke kommer så tydelig frem, er i hvor stor grad dette skader kirken, og hver enkelt av oss legfolk. Hele kirkens omdømme står på spill, all godvilje, bygget opp over mange, mange år, smuldrer omtrent opp mens vi ser på.
Det er uendelig trist.

Jeg er selv blant disse legfolk, ordensøstre er også legfolk, som nå må stå til rette for lettvinte grep. Og, som om dette ikke skulle være nok, skal vi også utstyres med munnkurv. Personlig har jeg ikke tenkt å tie, ei heller å tåle. For mye står på spill for oss alle.

Det er ingen tvil om at kirken, uansett hva som blir utfallet, er underregistert, men så er det heller ikke poenget i den pågående politisak.

Gjennom 25 års klosterliv har jeg alltid båret Dominikanerordenens vakre drakt med stor stolthet, vel vitende om at jeg da også representerer Kirken.
Da jeg vandret i Oslos gater i dag, følte jeg et snev av skam, på Kirkens vegne. Bedrag er alltid snuskete, og blant oss kristne burde det ikke forekomme.

Så kjære alle dere som har et ansvar her: vær så snill å rydd opp, ta konsekvensene av de alvorlige anklager som er rettet mot dere.

Hjelp oss, Kirken, la oss få verdigheten tilbake!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s